News

 • Stor infrastruktursatsning i Hylte – fiber till alla!

  13/3

  Fibernätsoperatören IP-Only miljardsatsar på utbyggnad av fiber runt om i landet. Hylte kommun är en del av den utbyggnaden där IP-Only genom sitt lokala stadsnätsföretag Hylte Stadsnät gör en bred satsning i kommunen för att bygga ut ett öppet och neutralt fibernät till kommunala enheter, företag, villor, flerbostadshus och andra fastigheter. Inom 5 år ska hela kommunen ha tillgång till höghastighetsbredband i världsklass. IP-Only integrerar hela samhället och bygger bort de digitala klyftorna.

  Investeringen i Hylte, tillsammans med den omfattande utbyggnaden på landsbygden uppskattas till ca 85 miljoner kronor – under förutsättning att intresset för fiber och anslutningsgraden ligger i nivå med andra kommuner där IP-Only är igång. Utbyggnaden påbörjas i så fall redan under våren i Hyltebruk, Torup och Unnaryd.

  – Dialogen i kommunen om behovet av en infrastruktur med högre kapacitet har funnits länge. Genom avtalet med IP-Only tar vi ett rejält och efterlängtat kliv framåt. Vi ser en snabb utveckling av den digitala infrastrukturen i hela landet, det känns extra bra att vi som kommun nu har chansen att hänga med, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S).

  – Det känns bra att vi fått förtroendet att vara med i samhällsbygget. Vi har fått fin respons från hushåll och företag i Hylte och nu går vi vidare. Via hemsidan hyltestadsnat.se kan man anmäla sitt intresse. Inom kort kommer vi att genomföra informationsmöten och räknar med att vara igång med utbyggnaden under våren, säger Johan-Christer ”JC” Svensson, regionchef för IP-Only Stadsnät Öst

  IP-Only äger och driver idag ett nordiskt fiberstamnät och ett snabbt växande antal regionala fibernät. Med helhetskonceptet Smart Fiberstad har man skapat en modell för hela den fiberuppkopplade kommunen, från stad till landsbygd.